Jubileum

Kempenhorst en Heerbeeck vieren feest in 2018

In 2018 vieren onze twee scholen, die vijftien jaar geleden samengingen onder de naam Voortgezet Onderwijs Best-Oirschot, het hele jaar feest. Het Heerbeeck College viert zijn 50-jarig bestaan als scholengemeenschap, het Kempenhorst College viert het 50-jarig bestaan van zijn naam en beide scholen vieren een halve eeuw Mammoetwet. In het kader van dit ‘jubeljaar’ zijn er feestelijke activiteiten voor leerlingen en medewerkers, maar uiteraard willen we ook graag oud-leerlingen en oud-medewerkers bij de feestelijkheden betrekken.

Reünie
Op beide locaties wordt een grote reünie georganiseerd voor iedereen die tussen 1968 en nu als leerling of medewerker aan het Heerbeeck College en/of het Kempenhorst College (en alle scholen die hierin zijn opgegaan) verbonden is geweest. Daarbij horen ook oud-leerlingen en oud-medewerkers van de volgende vroegere middelbare scholen:

In Oirschot: In Best:
huishoudschool/lhno Gerardus ULO
Pieter mulo/mavo huishoudschool Sint Elisabeth
Elisabeth mulo/mavo R.K. Scholengemeenschap Best
LTS
Landbouwschool
havo-top
de Halm
de Kempenhorst

De reünie van het Heerbeeck College vindt plaats op zaterdagavond 27 oktober 2018, van 20.30-02.00 uur. Meer informatie vindt u op de website van de school.
De reünie van het Kempenhorst College vindt plaats op zaterdagavond 3 november 2018,van 20.30 – 02.00 uur. Meer informatie vindt u op de website van de school.

Op beide locaties zullen ontmoetingsplaatsen worden ingericht voor alle onderwijsstromingen, zodat oud-klasgenoten elkaar snel kunnen opzoeken.

Efteling
In dit Jubeljaar willen we ook de leerlingen van onze scholen, Kempenhorst College en Heerbeeck College, iets extra’s aanbieden. Ze hebben zelf hun cadeau mogen uitkiezen en het is een dagje Efteling geworden. Op donderdag 4 oktober is het zover, dan gaan we met ruim 3.000 leerlingen naar Kaatsheuvel.

Vanwege de verkeersveiligheid vertrekken de leerlingen van het Kempenhorst vanaf het parkeerterrein van Sportcentrum De Kemmer, de leerlingen van het Heerbeeck vertrekken vanaf het parkeerterrein van de Makro. De fietsen kunnen daar gestald worden en de stalling zal worden bewaakt.

We vertrekken die dag in twee shifts met pendelbussen:

09.00 uur: vertrek onderbouw HBC (behalve mavo 3) vanaf de Makro
09.00 uur: vertrek onderbouw KHC (klas 1 en 2) vanaf De Kemmer
11.00 uur: vertrek bovenbouw HBC (incl. mavo 3) vanaf de Makro
11.00 uur: vertrek bovenbouw KHC (klas 3 en 4) vanaf De Kemmer

De terugreis vanaf de Efteling is voor de vroege groep om 16.00 uur, voor de late groep om 18.00 uur, zodat alle leerlingen even lang in het pretpark kunnen rondlopen.

We hopen dat ze een onvergetelijke dag zullen beleven!