Boek over 50 jaar Heerbeeck College

26 juni 2019
26 juni 2019,
 Off

In schooljaar 2018-2019 vierden leerlingen en medewerkers van het Heerbeeck College dat hun onderwijsinstituut als scholengemeenschap 50 jaar bestond. Dat jubileum werd onder andere gevierd tijdens een grote reünie, afgelopen november. In 1993 werd eveneens een jubileum gevierd, het zilveren, en in dat jaar werden de eerste 25 jaar gememoreerd in een boek. Ook nu vormt een boek het sluitstuk van de jubileumactiviteiten.

Het boek ‘Heerbeeck College 50 jaar – herinneringen aan de Bestse middelbare school’ begint bij de voorlopers van de scholengemeenschap die in 1968 van start ging en doorloopt de jaren tot zomer 2018. De opzet was geen allesomvattend archiefstuk, maar een kleurrijk boeket van feiten en herinneringen, met ruimte voor het persoonlijke relaas. Het boek is samengesteld en deels geschreven door oud-docent en oud-directielid Arthur de Vries, met bijdragen van diverse (oud-)medewerkers. Er is veel fotomateriaal in het boek verwerkt, waarbij het feit dat alle foto’s van vóór 1968 zwart-wit zijn en nagenoeg alle foto’s daarna in kleur, de tijdsbeelden ook visueel bepaalt.

Het boek is vanaf 28 juni te koop bij PLUS Ton Henst (Rendierhei 2) en Bruna Best (Boterhoek 94). De prijs van het boek is € 17,50 Alleen op donderdag 4 juli is het boek op de school zelf te koop, tussen 10.00 en 16.00 uur, in de hal van het hoofdgebouw. Eventueel kan dit boek dan samen met het boek ‘Spreuk van de Week’ (een verzameling humoristische opmerkingen van leerlingen en medewerkers) worden aangeschaft voor € 20,- samen.