Het Coronavirus en de school (update 8-3-2020)

8 maart 2020
8 maart 2020,
 Off

Bericht voor de leerlingen, hun ouders/verzorgers, medewerkers en gasten van het Kempenhorst College, het Heerbeeck College en Voortgezet Onderwijs Best-Oirschot.

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft de richtlijnen voor de provincie Noord-Brabant aangescherpt en vraagt de inwoners van onze provincie in de komende dagen bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken.

Daarom roepen wij leerlingen, medewerkers en gasten van onze school op vanaf maandag 9 maart niet naar school te komen wanneer zij…

  • Verkouden zijn,
  • Moeten hoesten en/of
  • Koorts hebben.

 

We verzoeken degenen die dit betreft in dit geval om zich via de gebruikelijke weg afwezig te melden. Ouders/verzorgers kunnen hun kind ook per e-mail afmelden (voor het Kempenhorst College via info@kempenhorst.nl, voor het Heerbeeck College via info@heerbeeck.nl). Het helpt ons als u dat zo spoedig mogelijk doet.

Als de verschijnselen voorbij zijn, wordt geadviseerd om nog 24 uur thuis te blijven en daarna weer naar school te komen. In dat geval verzoeken wij degene die dit betreft om zich via de gebruikelijke weg of bovenstaand mailadres weer aanwezig te melden.

Mensen die deze verschijnselen niet hebben, kunnen gewoon naar school komen. Aan hen vragen wij nog steeds om het volgende in acht te nemen:

  • Niezen, hoesten aan de binnenkant van de elleboog,
  • Handen regelmatig je wassen,
  • Papieren zakdoekjes te gebruiken.

 

De school spant zich in om ook onder deze omstandigheden het onderwijs zo goed mogelijk door te laten gaan en hygiënisch gedrag te bevorderen.

Bij verandering of bijstelling van het beleid in verband met het Coronavirus, volgt informatie daarover via de website van de school. Wij verzoeken daarom iedereen de website van de school in de gaten te houden.

Directie en bestuur van Voortgezet Onderwijs Best-Oirschot, 8 maart 2020.