Topspreker te gast bij VO Best-Oirschot

16 januari 2016
16 januari 2016,
 Off

De gezaghebbende Britse professor Alma Harris is op dinsdag 2 februari om 19.30 uur te gast bij VOBO, op het Kempenhorst College in Oirschot. Harris geldt wereldwijd als autoriteit op het gebied van leiderschap binnen het onderwijs. Belangstellenden kunnen deze lezing gratis bijwonen.

De lezing van Harris zal ongeveer twee uur duren. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze lezing bij te wonen op de locatie Kempenhorst College, Eikenbussel 1 in Oirschot. Vooraf aanmelden is gewenst, dat kan tot 30 januari via secretariaat@voboscholen.nl. Omdat een deel van de bijeenkomst interactief zal zijn, wordt men verzocht een mobiele device zoals een smartphone of tablet mee te nemen.

Harris heeft veel onderzoek gedaan naar duurzame ontwikkeling van onderwijsorganisaties onder uitdagende omstandigheden. Ze is vooral deskundig op het gebied van leiderschap binnen de klas en het sturing geven aan het leren van kinderen en jongeren. Daarmee is haar lezing interessant voor iedereen die werkzaam is binnen het onderwijs of geïnteresseerd is in het onderwerp.

Harris is hoogleraar Educational Leadership aan het Institute of Education (OIE, Londen), professor en directeur van het Institute of Educational Leadership aan de Universiteit van Malaya (Maleisië) en zij is voorzitter van het ‘International Congress for School Effectiveness en Improvement (ICSEI)’ dat dit jaar plaatsvindt in Glasgow. Harris is ook auteur van tal van boeken over leiderschap binnen het onderwijs. Haar werk is onder meer vertaald in het Nederlands. Professor Harris bezoekt Nederland voor overleg op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het geven van een masterclass op het congres voor Excellente Scholen in Utrecht. Daarnaast bezoekt zij dus VO Best-Oirschot.

Alma Harris is de tweede topspreker in korte tijd die VOBO mag ontvangen. Eerder was de Amerikaanse hoogleraar en onderwijsvernieuwer Yong Zhao te gast. Het is voor innovatieve onderwijsorganisatie VOBO uniek om een topspreker als Alma Harris te mogen verwelkomen en voor geïnteresseerden een buitenkans om een lezing van een dergelijke toponderzoeker gratis te kunnen bijwonen.